Viimeisimmät artikkelit

Search here:

Artikkelit

Etusivu > Suorituskyky ja palautuminen  > Enemmän voimaa ja nopeampi elpyminen

Saksan painonnostajien liiton maajoukkue (BVDG) on käyttänyt yli vuoden ajan ubikinolia valmistautuessaan kilpailuihin. Tulokset ovat hyvin lupaavia. Urheilijoiden suorituskyky ja yleinen hyvinvointi ovat parantuneet selvästi.

Monet kertovat tuntevansa voimiensa kasvaneen ja kestävänsä paremmin kuormitusta. B-maajoukkueen Alexej Prochorow kertoo: ”Tunnen itseni treenin jälkeen vähemmän voimattomaksi kuin ennen. Se näkyy myös testeissä. olen voimakkaampi kuin aiemmissa valmistautumisissa.” Joidenkin urheilijoiden ei tarvinnut taistella lihasvaivojen kanssa yhtä usein kuin aiemmin, kun he ottivat ubikinolia.

Ubikinolia on luonnostaan kehomme jokaisessa solussa, ja se on välttämätön aine kehon energian tuotannossa. Mitokondrioiden hengitysketjussa yli 95 % energiasta muodostuu ubikinolin avulla.

Myös muut voima- ja kestävyysurheilijat voivat hyötyä ubikinolista. Kun keho on voimakkaan rasituksen alaisena, kuten rankassa treenissä, ubikinolin tarvetta ei riitä kattamaan pelkkä ravinto. Jo yksi noin 40 minuutin intensiivinen treeni laskee ubikinolitasoa selvästi. Se johtaa puutteeseen, joka voi ilmetä väsymyksenä tai suorituskyvyn heikkenemisenä. Myös lihasvaivat, kuten krampit, voivat olla merkki puutteesta.

Erityisesti paljon energiaa tarvitsevat elimet, kuten sydän ja aivot sekä lihaksisto ovat riippuvaisia riittävästä määrästä ubikinolia, jotta ne olisivat toimintakykyisiä. Kehon pitää ensin muuntaa perinteinen koentsyymi Q10 ubikinoliksi, mutta solut voivat hyödyntää luonnollisen ubikinolin suoraan. Huippu-urheilijoille suositellaan 100–200 mg:n annosta ubikinolia päivässä.

Saksan urheiluammattikorkeakoulun tekemien tutkimusten mukaan ubikinoli ei ole doping-aine. Hivenaine on listattu myös Kölnin listalle, jolle on koottu kaikki ravintolisäaineet, joita urheilijat saavat käyttää.