Viimeisimmät artikkelit

Search here:

Artikkelit

Etusivu > Hoito ja ennaltaehkäisy  > Ubikinoli parantaa miesten hedelmällisyyttä

Koentsyymi Q10:n biologisesti aktiivista muotoa sisältävä ubikinoliravintolisä on osoittautunut kliinisissä tutkimuksissa tehokkaaksi ja hienovaraiseksi aineeksi miesten tuntemattomasta syystä ilmenevää hedelmättömyyttä vastaan.

Noin 30 prosentissa tapauksia hedelmättömyys johtuu miehestä. Urologi professori Reza Safarinejad on osoittanut useissa tutkimuksissa, että ubikinolilisä parantaa merkittävästi siittiöiden liikkuvuutta ja lukumäärää. Hän määräsi selittämättömästä hedelmättömyydestä kärsiville miehille 200 mg ubikinolia päivässä 26 viikon ajan. Tutkimustulos osoitti, että sperman laatu oli parantunut selvästi:

siittiöiden määrä spermassa nousi (81,6 %), siittiöiden liikkuvuus parani (31,7 %) ja siittiöiden rakenne parani (24 %) (1).

Aikaisemmissa tutkimuksissa professori Safarinejad todisti sekä siemennesteen laadun parantuneen, että raskauksien määrän nousseen koentsyymi Q10 -kuurin jälkeen. 34,1 %:lla 287 tutkitusta toive omasta lapsesta toteutui.

Koentsyymi Q10:n biologisesti aktiivinen muoto ubikinoli on paremmin elimistön hyväksikäytettävissä, ja se on tehokkaampi myös pienempinä annoksina. Kuten koentsyymi Q10, myös ubikinoli huolehtii solun sisällä paremmasta energiantuotannosta. Se vaikuttaa voimakkaana antioksidanttina solujen vanhenemista vastaan. Ubikinolikuurilla ei ole sivuvaikutuksia, ja tämän luontaisen aineen teho ja turvallisuus on osoitettu kattavasti lukuisissa tutkimuksissa. Käyttö on hienovaraista ja edullista, eikä sitä varten tarvita minkäänlaisia lääketieteellisiä tai kirurgisia toimenpiteitä tai valmisteluja.