Viimeisimmät artikkelit

Search here:

Artikkelit

Etusivu > Ubikinoli  > Ubikinolin puutos ja ylipaino

Kylpylä- ja lomakausi aloittavat usein turhauttavan taistelun ylipainoa vastaan. Mitään ihmeparannusta ei valitettavasti kuitenkaan ole olemassa, eivätkä pikadieetit auta terveyttämme.

Tiukoissa dieeteissä piilee usein jojo-efektin vaara. Aineenvaihduntamme tottuu vähempään ruokaan ja kehomme alkaa varastoida rasvaa. On tärkeää ymmärtää, että pysyvän tavoitepainon voi saavuttaa ainoastaan liikkumalla tarpeeksi ja syömällä tasapainoisesti. Ruoan tulee olla ravintoaineiltaan rikasta. 

Miksi meidän on niin hankala laihduttaa?

Monilla ylipainoisilla ihmisillä on pienentynyt rasvanpolttokapasiteetti. Ylipainoisten ihmisten vartaloon on kerääntynyt enemmän rasvaa, joten heidän täytyy myös polttaa sitä paljon laihtuakseen. Tämä ei kuitenkaan onnistu, koska heidän rasvansa ei pala yhtä helposti kuin normaalipainoisilla. Tutkimukset osoittavat, että suurimmalla osasta ylipainoisia on ubikinolin puute. Tämä puute rajoittaa rasvanpolttoa. Ubikinolin puutteesta kärsivä on usein veltto ja voimaton, joten hänen on entistä vaikeampi löytää motivaatiota liikkumiseen.

Ubikinoli: luonnollinen ja olennaisen tärkeä

Ubikinoli vaikuttaa soluissa energian vapauttamiseen, jotta sydän, aivot ja lihakset säilyisivät suorituskykyisinä. Siksi myös rasvanpolttoon tarvitaan ubikinolia. Kehomme voi kyllä itsekin tuottaa ubikinolia, mutta iän myötä kyky heikkenee. Myös pitkittyneen stressin, sairauksien ja tiettyjen lääkkeiden tuoma voimakas rasitus voi johtaa ubikinolin puutteeseen. Jos tätä vitamiininkaltaista ainetta puuttuu elimistöstämme, fyysinen ja psyykkinen suorituskyky heikkenevät. Tunnemme olomme väsyneeksi ja voimattomaksi, ja jopa mieliala voi kärsiä.

1,5 kilogrammaa maapähkinöitä tai 60 avokadoa

Tasapainoisen ruokavalion ohella suositellaan luontaista ubikinolilisää, jotta ubikinolipitoisuus normalisoituisi. Ubikinolia on saatavilla myös eri elintarvikkeissa, mutta tarpeellisen määrän saamiseksi meidän pitäisi syödä sitä erittäin suuria määriä: esimerkiksi 1,5 kg maapähkinöitä tai 60 avokadoa päivässä. Tämä tuskin on mahdollista, ja energiatasapainomme menisi pilalle. Vitamiinien asiantuntija, apteekkari Uwe Gröber Essenistä kertoo: ”On suositeltavaa, että vanhemmat ihmiset ottaisivat yleisesti ubikinolitäydennystä, koska tarvetta on vaikea kattaa pelkästään ruokavaliolla. Myös urheilijat sekä diabeteksesta, sydänsairauksista, lihasvaivoista tai migreenistä kärsivät voivat hyötyä ubikinolista.”

Ubikinoli on koentsyymi Q10:n läheinen sukulainen

Ubikinolilla saavutetaan tehokas terapeuttinen Q10-pitoisuus plasmassa nopeammin kuin perinteisellä koentsyymi Q10:llä. Kehon pitää ensin muuntaa koentsyymi Q10 ubikinoliksi, kun taas keho voi heti hyödyntää ubikinolin. Allergiareaktioita ei tarvitse pelätä ja vastaavia tuotteita on saatavilla apteekista ilman reseptiä. Hintavertailua tehtäessä on tärkeää on verrata ubikinolipitoisuutta kapselia kohden. Jo 50–100 mg ubikinolia päivässä tukee elinvoimaa ja suorituskykyä ja siten myös painonpudotusta.