Viimeisimmät artikkelit

Search here:

Artikkelit

Etusivu > Ubikinoli  > Kysymyksiä ja vastauksia ubikinolista

Monet tuntevat koentsyymi Q10:n anti-aging-voiteista. Sitä ei kuitenkaan tiedetä, että tämä hivenaine on hyödyllinen muuallakin kuin kosmetiikassa. Se on välttämätön kehomme energiantuotannolle, ja se toimii solujemme suojana. Sen aktiivinen ja paremmin kehomme käytettävissä oleva muoto on nimeltään ubikinoli.

Mihin kehomme tarvitsee ubikinolia?

Tätä vitamiininkaltaista ainetta on kehomme jokaisessa solussa, ja se on hyvän suorituskyvyn edellytys. Se voi hidastaa solujen vanhenemista ja suojata niitä haitallisilta vapaaradikaaleilta. Tämän takia ubikinolilla on niin moniin alueisiin suotuisa vaikutus: se edistää niin fyysistä kuin henkistäkin suorituskykyä, sydämen terveyttä, verenpainetta, immuunipuolustusta, stressinsietokykyä, ihon terveyttä ja jopa parantaa siittiöiden laatua.

Mikä ero on koentsyymi Q10:llä ja ubikinolilla?

Yksinkertaisesti sanottuna ero on näiden biologisessa muodossa. Ubikinoli on aktiivinen, ja siksi keho hyödyntää sitä paremmin ja helpommin, koska kehon ei tarvitse ensin muuttaa sitä. Näin ubikinoli voi toimia nopeammin.

Miten kehon riittävästä ubikinolin saannista voi huolehtia, ja voiko tarpeen tyydyttää elintarvikkeilla?

Soluvitamiinia on eri elintarvikkeissa, mutta tarvitsemamme määrän saamiseksi meidän pitäisi kuitenkin syödä uskomattoman suuria määriä näitä elintarvikkeita: esimerkiksi 1,5 kg maapähkinöitä tai 60 avokadoa päivässä. Tällöin ubikinoliravintolisä on parempi vaihtoehto.

Kenelle ravintolisää suositellaan?

Nuoret, terveet ja monipuolista ravintoa nauttivat henkilöt tuottavat itse kehossaan tarpeeksi ubikinolia tai muuntavat koentsyymi Q10:tä ubikinoliksi. Kun vanhenemme, kehon oma tuotanto kuitenkin vähenee voimakkaasti. Esimerkiksi 40-vuotiaalla on noin 30 % vähemmän ubikinolia sydänlihaksessaan kuin vastaavasti 20-vuotiaalla. Myös eri sairaudet kuten diabetes ja sydämen vajaatoiminta tai tiettyjen lääkkeiden kuten statiinien käyttäminen voivat saada aikaan ubikinolin puutteen.

Myös urheilijoilla on lisääntynyt ubikinolin tarve. Päivittäinen ylimääräinen annos tätä elintärkeää ainetta voi olla tarpeen. Tällaisissa tilanteissa ubikinolilisä on suositeltavaa, samoin kuin silloin, kun halutaan yksinkertaisesti edistää sydämen terveyttä. Soluvitamiinia sisältävä ravintolisä on hyvä ratkaisu myös silloin, kun tulee syötyä huonosti tai jatkuva stressi vaivaa. Ylipainoisilla ja masentuneilla ihmisillä on yleensä myös matala ubikinolipitoisuus.

Millä annoksella saavutetaan parhaat tulokset?

Se on hyvin yksilökohtaista ja tutkimukset ovat osoittaneet, että noin 50–100 mg ubikinolia päivittäin tukee elinvoimaa ja suorituskykyä. On tärkeää tietää, että ubikinoli on puhtaasti luontainen aine, jota valmistetaan hiivan käymisellä. Tällä ravintolisällä ei ole sivuvaikutuksia, eikä sen käyttäminne heikennä kehon omaa luonnollista tuotantoa.