Viimeisimmät artikkelit

Search here:

Artikkelit

Etusivu > Immuunijärjestelmä  > Haasta talvi: Lataa energiavarastot ja vahvista immuunipuolustusta

Syksy on vilustumisen kulta-aikaa. Ihmiset tuntevat olonsa väsyneeksi ja vetämättömäksi. He ovat alttiimpia infektioille, eivätkä jaksa suoriutua töistään yhtä hyvin kuin ennen. Monet eivät tiedä, että usein syynä ei ole synkkä vuodenaika, vaan keholle elintärkeän aineen, ubikinolin puute.

Elämiseen tarvittava energia tuotetaan ravinnosta. Ubikinoli on koentsyymi Q10 aktiivinen muoto, ja sillä on energian tuotantoprosessissa välttämätön tehtävä. Siksi ubikinoli on tärkeä terveen ja suorituskykyisen elimistön kannalta.

Keho voi itse tuottaa ubikinolia ja saada sitä myös ravinnosta. Kun vanhenemme, kehon oma tuotanto kuitenkin hidastuu. Yksipuolinen ravinto, pitkittynyt stressi tai sairaudet voivat myös johtaa nopeasti puutokseen. Myös urheilijoilla on suurentunut ubikinolin tarve.

Jotta puute voitaisiin korjata, meidän pitäisi päivittäin syödä uskomattoman suuria määriä ruokaa, kuten kymmenen kiloa parsakaalia tai 60 avokadoa. Vasta tällöin saavutettaisiin suositeltu 100 mg:n päiväannos. Helpompaa on nauttia ubikinolia ravintolisän muodossa. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että ubikinoli voi vahvistaa immuunijärjestelmää. Voimakas puolustus on paras suoja nuhaa ja vilustumista vastaan.