Viimeisimmät artikkelit

Search here:

Artikkelit

Etusivu > Sydänterveys ja kolesteroli  > Ubikinoli auttaa sydämen vajaatoiminnassa

Uusi tutkimus osoittaa: ”sydänvitamiinia” sisältävä ravintolisä voi parantaa elämänlaatua

Ubikinoli on koentsyymi Q10:n tehokkaampi muoto ja välttämätön kehomme energiantuotannolle. Paljon energiaa käyttävät elimet tarvitsevat paljon myös elintärkeää ubikinolia. Iän myötä ja joidenkin sairauksien tai lääkkeiden takia kehon oman ubikinolin tuotanto vähenee.

Näin myös sydämen ubikinolipitoisuus laskee. Esimerkiksi 40-vuotiaalla on noin 30 % vähemmän ubikinolia sydänlihaksessaan kuin 20-vuotiaalla. Tämän seurauksena voi kehittyä sydämen vajaatoiminta, joka heikentää myös muita elimiä, sillä ne eivät saa enää riittävästi verta.

Prof. lääket. tri Hans-Ulrich Klör

Prof. Lääketieteen tohtori Hans-Ulrich Klör on ollut jo yli 20 vuotta yksi alan johtavista asiantuntijoista: ”Nimitän ubikinolia sydänvitamiiniksi. Keho ottaa sitä paremmin ja helpommin vastaan kuin sen ”sukulaistaan” koentsyymi Q10:tä. Jos elintärkeää ubikinolia otetaan päivittäin ravintolisänä, se voi palauttaa sydämen energiantuotannon, ja jopa nostaa sitä. Sen ovat lukuisat sydämen vajaatoiminnasta kärsivien potilaiden keskuudessa tehdyt tutkimukset osoittaneet vaikuttavasti.”

Tieteellisesti todistettu

Uusi, 420:lle sydämen vajaatoiminnasta kärsivälle potilaalle tehty pitkäaikaistutkimus koentsyymi Q10:stä osoittaa, että jopa kuolleisuus voidaan lähes puolittaa. Kaksi vuotta kestäneen tutkimuksen aikana tutkimukseen osallistuneiden oireet, suorituskyky ja elämänlaatu paranivat. Tällaiset positiiviset tulokset voidaan saavuttaa vieläkin helpommin ubikinolilla, sillä kehon ei tarvitse ensin muuntaa sitä toiseen muotoon. Asiantuntijat suosittelevat sydämen vajaatoiminnasta kärsiville vähintään 300 mg:n annosta ubikinolia päivittäin. Ennaltaehkäisyyn riittää 100 mg päivässä.

Prof. Klör neuvoo: ”Myös kolesterolia alentavia lääkkeitä käyttäville potilaille ubikinoli on tärkeä, koska niin kutsutut statiinit estävät kehon oman luonnollisen ubikinolin tuotannon. Tämän vuoksi voi syntyä puutostiloja, joiden seurauksena voi tulla lihasvaivoja, kuten kipuja, kramppeja ja vapinaa. Ne puolestaan laskevat suorituskykyä ja tietysti heikentävät myös sydäntä.”

Vinkki: Apteekeissa on saatavilla mitä erilaisimpia ubikinolituotteita. Hintavertailussa tulisi kuitenkin ottaa huomioon ubikinolipitoisuus kapselia kohden.