Viimeisimmät artikkelit

Search here:

Artikkelit

Etusivu > Hoito ja ennaltaehkäisy  > Ubikinoli parantaa siittiöiden laatua

Soluvitamiinia sisältävä ravintolisä voi edistää miesten hedelmällisyyttä

Hedelmättömyys ei ole vain naisten ongelma, vaan lapsettomuus on yhtä usein miehestä tai molemmista osapuolista johtuvaa. Miehen hedelmättömyys ei kuitenkaan tarkoita impotenssia. Miehen siittämiskyky riippuu siitä, onko munasolua hedelmöittämässä riittävästi siittiöitä.

Viimeisen 30 vuoden ajan miesten siittiöiden laatu on jatkuvasti heikentynyt. Sairaudet, ympäristövaikutukset, voimakas ylipaino, yksipuolinen ravinto, liiallinen alkoholin käyttö, jatkuva erittäin voimakas ruumiillinen rasitus ja stressi voivat myös vaikuttaa haitallisesti hedelmällisyyteen. Syyt eivät aina ole selkeitä, eivätkä monet parit koskaan saa selville syytä lapsettomuuteensa.

Lapsettomuudesta kärsivät toivovat hienotunteista, varmaa ja pehmeää hoitomuotoa. Tutkimuksissa on tieteellisesti todettu ubikinolin hyöty miesten hedelmättömyyttä hoidettaessa. On osoitettu, että jo 200 mg ubikinolia päivittäin parantaa siittiöiden laatua. Myös siittiöiden liikkuvuus parani. Tällä tavoin ubikinoli voi auttaa lapsettomuudesta kärsiviä.

Ubikinolilla ei ole sivuvaikutuksia. Siksi se on yksi tutkituimmista ravintoaineista. Tutkijat ympäri maailmaa ovat varmentaneet ubikinolin merkityksen ja tehon ihmisen elimistölle.