Viimeisimmät artikkelit

Search here:

Artikkelit

Etusivu > Vanhenemisen esto (anti-aging) ja solusuoja  > Terveenä kaikissa elämänvaiheissa

Monet naiset käyttävät hivenaineita ja vitamiineja pysyäkseen pitkään terveinä, ollakseen fyysisesti ja psyykkisesti tasapainoisia, ja pärjätäkseen paremmin stressitilanteissa. Erilaisten mikroravinteiden tarve muuttuu naisilla elämän eri vaiheissa. Varsinkin raskauden ja imetyksen aikana, sekä vaihdevuosina tarve on selvästi korkeampi.

Odottaville ja tuleville äideille

Lasta toivovien naisten tulisi varmistaa, että he saavat koko ajan riittävästi kaikkia ravintoaineita. Puutokset voivat heikentää hedelmällisyyttä. Foolihapon, D-vitamiinin ja raudan ohella ubikinolilla on tärkeä rooli. Erityisesti raskauden ensimmäiset viikot ovat erittäin rasittavia keholle, koska koko aineenvaihdunta muuttuu uuteen järjestykseen. Muutokseen tarvittavasta energiasta vastaa muiden muassa ubikinoli. Ubikinoli voi myös auttaa raskauden aikaiseen väsymykseen. 

Terveet kynnet, hiukset ja iho

Ikääntyessä, ja ennen kaikkea vaihdevuosien aikaan naisilla voi helposti syntyä tärkeiden mikroravinteiden, kuten ubikinolin puute. Puute näkyy selvästi myös ulospäin. Se voi aiheuttaa kynsien lohkeamista, iho-ongelmia, hiusten takkuuntumista tai kuivan ihon. Sisäisesti ja ulkoisesti käytettynä ubikinoli parantaa esimerkiksi ihon terveyttä. Ravintolisänä se parantaa ihon kosteutta, ulkoisesti käytettynä se edistää ihon elpymistä. Se voi myös ehkäistä psoriasista.

Ehkäisypillereiden aiheuttama hivenaineiden puutos

Ehkäisypillerit ovat varma ehkäisykeino, mutta niillä on sivuvaikutuksia. Ehkäisypillerit lisäävät esimerkiksi monien hivenaineiden tarvetta. Koska ehkäisypillereitä käytetään usein vuosikausia, tulisi terveelliseen ravintoon kiinnittää huomiota. Suositeltavaa on myös ubikinoliravintolisä.