Viimeisimmät artikkelit

Search here:

Artikkelit

Etusivu > Mekanismit ja tutkimukset  > Ubikinoli vakuuttaa kuluttajakyselyssä

Kuluttajatutkimus osoittaa: apteekki on tärkeä paikka, josta saadaan neuvoja ubikinolin käyttöön

Kaneka Pharma Europe esittelee ubikinolilisäravinteesta tehdyn ajankohtaisen kuluttajatutkimuksen tulokset. Sen mukaan neljän viikon ubikinolin käytön jälkeen osallistujien terveydentilassa näkyi positiivisia muutoksia. Lähes kahdeksan kymmenestä ostaisi myös itse ubikinolivalmisteita tunteakseen olonsa energisemmäksi, nukkuakseen paremmin ja tukeakseen fyysistä ja psyykkistä kuntoaan. Suurin osa kyselyyn osallistuneista haluaisi myös, että ubikinolituotteet tulisivat saataville apteekkeihin. 71 prosenttia luottaa apteekkareiden antamaan neuvontaan, koska ubikinoli on tieteellisesti tutkittu ja turvallinen. Tutkimuksen aikana yli sata 50–69-vuotiasta miestä ja naista otti päivittäin 100 mg ubikinolia. Noin 80 prosenttia osallistujista tunsi olonsa yhden kuukauden ravintolisän käytön jälkeen energisemmäksi, 78 prosenttia pystyi nukahtamaan nopeammin. Enemmän kuin seitsemän kymmenestä passiivisesta vanhuksesta tunsi olonsa vähemmän väsyneeksi kuin ennen tutkimusta. Kuluttajat olivat erittäin tyytyväisiä lääkkeen ottamismuotoon: 97 prosenttia piti kapseleita käytännöllisinä ja helppoina nielaista. Lisäksi 70 prosenttia kyselyyn osallistuneista suosittelisi ubikinolia muillekin.

Ubikinoli statiinia käyttäville potilaille

Myös kolesterolilääkitystä käyttävät tutkittavat pystyivät hyötymään ubikinolista. Noin seitsemän kymmenestä statiineja käyttävästä potilaasta kärsi vähemmän lihaskivuista tutkimuksen aikana. Kahdeksan kymmenestä tunsi olonsa fyysisesti energisemmäksi. Koska kolesterolin ja ubikinolin muodostumisvaiheet ovat monin osin identtisiä, statiinit ehkäisevät myös kehon omaa ubikinonin synteesiä. Monet statiineja käyttävät potilaat valittavat vastaavista sivuvaikutuksista, kuten väsymyksestä ja lihasvaivoista. Ubikinoliravintolisä voi poistaa puutostilat ja monissa tapauksissa selvästi parantaa vaivoja. Usein potilailla ei kuitenkaan ole tietoa ubikinolin vaikutuksesta. Lääkäreillä ja apteekeilla on tässä tärkeä tehtävä: ne voivat kertoa statiinihoidon ja ubikinolin puutoksen välisestä yhteydestä ja lisätä tietoisuutta asiasta. 

Olennaisen tärkeä hivenaine

Ubikinoli on olennainen aine solujen energiantuotannolle. Puute voi ilmetä erilaisina vaivoina, kuten väsymyksenä, heikentyneenä immuunipuolustuksena ja nopeutuneina ikääntymisprosesseina. Keho tuottaa itse ubikinolia, mutta ikääntymisen myötä tuotanto laskee. Lasku alkaa noin 30-vuotiaasta, sekä joidenkin sairauksien ja lääkkeiden seurauksena. Terveelle ihmiselle suositeltu päiväannos on noin 50–100 mg päivässä. Tavallinen ravinto riittää kattamaan keskimäärin kymmenen prosenttia ubikinolin päivittäisestä tarpeesta.