Viimeisimmät artikkelit

Search here:

Artikkelit

Etusivu > Suorituskyky ja palautuminen  > Suoja stressin haitallisia vaikutuksia vastaan

Ihmiset kärsivät usein työstressistä, eivätkä pysty rauhoittumaan edes vapaaillan jälkeen. Heitä kuormittavat työ-, perhe- ja talousasiat, ja he tuntevat itsensä nopeasti loppuun palaneiksi ja uupuneiksi. Sairausvakuutuskassan tekemän tutkimuksen mukaan jopa joka viides kärsii pysyvästä stressistä.
Kaikki stressi ei kuitenkaan ole haitallista, vaan sopiva määrä stressiä saattaa jopa motivoida. Pitkäkestoinen stressi ei kuitenkaan ainoastaan kuormita, vaan se voi vahingoittaa terveyttä. Seurauksena voi olla unihäiriöitä, päänsärkyä, jännitystiloja, hermostuneisuutta ja korkeata verenpainetta. Erityisesti stressitilanteissa tarvitaan enemmän ravinteita, jotka tukevat kehoa tärkeissä aineenvaihduntatoiminnoissa.

Ubikinoli auttaa ehkäisemään pitkittyneen stressin aiheuttamia, terveydelle haitallisia vaikutuksia. Tämä vitamiininkaltainen aine edistää solujen terveyttä, parantaa solujen energiantuotantoa ja nostaa suorituskykyä. Lisäksi ubikinoli voi vähentää stressin aiheuttamaa kroonista väsymystä.

Kehon omaa ubikinolia on luonnostaan jokaisessa kehomme solussa. Se suojaa soluja haitallisilta vapaaradikaaleilta, joita syntyy enemmän stressin aikana. Erityisesti sydämen riittävä ubikinolipitoisuus on tärkeää, koska sydämen pitää olla huippukunnossa päivästä toiseen. Tavallisesti kehomme voi tuottaa ubikinolia itse. Kun vanhenemme, kehon oma tuotanto kuitenkin hidastuu voimakkaasti. Myös pitkittyneessä stressissä voi syntyä ubikinolin puute. Seurauksena on immuunipuolustuksen heikkeneminen, sekä suorituskyvyn ja kestävyyden väheneminen.

Kohdennetun ravintolisän avulla tätä puutetta voidaan ehkäistä yksinkertaisesti. Nykytutkimuksen tulokset viittaavat lisäksi siihen, että ubikinolin säännöllinen nauttiminen voi vähentää työstressin seurauksia. Soluvitamiini on tärkeä myös kaikille, jotka ovat erityisen kuormittuneita. Näitä ihmisiä ovat urheilijat ja kroonisesti sairaat. Päivittäin nautittuna, esimerkiksi kapseleiden muodossa, ubikinoli suojaa soluja ja tuo selvästi enemmän energiaa ja hyvinvointia.