Viimeisimmät artikkelit

Search here:

Artikkelit

Etusivu > Hoito ja ennaltaehkäisy  > Ubikinoli – välttämätön “soluvitamiini”

Koentsyymi Q10:n aktiivinen muoto edistää terveyttä, elinvoimaa ja hyvinvointia.

Koentsyymi Q10 on monille tuttu vanhenemista hidastavista anti-aging-voiteista. Se ei kuitenkaan ole hyödyllinen pelkästään kosmetiikassa, vaan sitä tarvitaan myös energian tuotannossa aivan jokaisessa kehomme yksittäisessä solussa.

Koentsyymi Q10:n aktiivinen ja tehokkaampi muoto on ubikinoli. Tämä vitamiinin kaltainen aine on välttämätön suorituskyvyllemme, koska se voi hidastaa solujemme vanhenemista ja suojelee niitä haitallisilta vapaaradikaaleilta. Lähes koko elimistömme hyötyy ubikinolista; se edistää niin fyysistä kuin henkistäkin suorituskykyä, sydämen terveyttä, immuunijärjestelmää, stressinsietokykyä, ihon terveyttä ja jopa siittiöiden laatua.

Yleensä meillä on riittävästi kehon itse tuottamaa ubikinolia, mutta ikääntyessämme sen tuotanto laskee voimakkaasti. Pitkittynyt stressi, fyysinen kuormitus ja sairaudet, kuten diabetes voivat nekin johtaa ubikinolin puutteeseen. Myös urheilijoilla on lisääntynyt ubikinolin tarve, joten hekin tarvitsevat päivittäin ylimääräisen annoksen. Aktiivinen ubikinoli on ravintoaineena parempi, ja se imeytyy nopeammin kuin koentsyymi Q10, koska kehon ei tarvitse ensin muuttaa sitä aktiiviseen muotoon. Siksi se onkin tehokas huomattavasti pienemmallä annostuksella. Noin 50–100 mg ubikinolia päivittäin lisää tehokkaasti elinvoimaa ja suorituskykyä. On myös tärkeää tietää, ettei ubikinolilla ole mitään sivuvaikutuksia, eikä sen käyttäminen heikennä kehon omaa luontaista tuotantoa.

Ubikinoli on yksi tutkituimmista ravintoaineista. Tutkijat ympäri maailmaa ovat todistaneet ubikinolin merkityksen ja sen tehon ihmisen elimistölle.