Viimeisimmät artikkelit

Search here:

Artikkelit

Etusivu > Vanhenemisen esto (anti-aging) ja solusuoja  > Terveellinen ikääntyminen ubikinolin avulla

Koentsyymi Q10:n aktiivinen muoto voi tukea ikäihmisten terveyttä monella tavalla.

Kaikista meistä joskus tulee vanhoja, vaikka emme sitä haluaisikaan. Suurin haaste on vanheta terveenä. Tasapainoinen ruokavalio, säännöllinen liikunta ja henkiset virikkeet vaikuttavat olennaisesti, ja myös ubikinolilla on tärkeä rooli.

Solujen energiantuotannon käynnistäjä

Ubikinolia on kehomme jokaisessa solussa, ja se on hyvän suorituskyvyn edellytys. Sydän, aivot, lihakset ja koko kehomme on riippuvainen tästä energiasta, jotta se voisi toimia ja pysyä suorituskykyisenä. Nuoret, terveet ja monipuolista ravintoa nauttivat henkilöt tuottavat itse tarpeeksi ubikinolia. Heidän kehonsa muuttaa koentsyymi Q10:tä sen aktiiviseen muotoon ubikinoliksi. Kun vanhenemme, kehon oma tuotanto kuitenkin hidastuu voimakkaasti. Esimerkiksi 40-vuotiaalla on noin 30 % vähemmän ubikinolia sydänlihaksessa kuin 20-vuotiaalla. Tällöin ravintolisä auttaa. Kehomme voi käyttää ubikinolia paremmin ja helpommin kuin koentsyymi Q10:tä, sillä sen ei tarvitse ensin muuntaa sitä toiseen muotoon. Tämän takia ubikinoli voi toimia nopeammin.

Luonnollinen solunsuoja

Voimakkaana antioksidanttina ubikinoli myös suojaa solujamme haitallisilta vapaaradikaaleilta. Vapaita radikaaleja syntyy kehossamme hapen osallistuessa aineenvaihduntaan. Erityisesti ikääntyessä vapaaradikaaleja syntyy yhä enemmän. Ne vahingoittavat esimerkiksi solukalvoja, nopeuttavat ihon vanhenemista ja edistävät sairauksien kehittymistä. Ubikinoli voi ehkäistä myös ihon maksaläiskiä ja monia iän myötä syntyviä sairauksia, huolehtien samalla solukalvojen pysymisestä kimmoisina ja joustavina. 

Ikääntymisen merkkejä vastaan

Tutkijat ovat jo yli sadassa tutkimuksessaan osoittaneet, että kohdennettu ubikinoliravintolisä voi tukea henkistä suorituskykyä, sydämen terveyttä, immuunipuolustusta ja rasvojen aineenvaihduntaa sekä estää tulehduksia kehossamme.

Muisti, hermot ja silmät

On osoitettu, että ubikinoli voi parantaa muistia ja oppimiskykyä, ja jopa hidastaa hyvin aikaisessa vaiheessa diagnosoituja sairauksia, kuten alkuvaiheen Alzheimerin tautia. Ubikinoli on myös tärkeää silmillemme. Silmän verkkokalvo on hyvin altis vapaaradikaaleille. Siksi siinä onkin paljon antioksidantteja, kuten C- ja E-vitamiineja sekä koentsyymi Q10:tä. Ubikinoli uudistaa vitamiineja ja suojaa verkkokalvoa hapettumiselta. Ubikinoli voi myös vähentää maksaläiskien muodostumista silmien ympärille. 

Verenpaine ja sydämen terveys

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, joilla on korkea verenpaine tai sydämen vajaatoiminta, kärsivät usein myös ubikinolin puutteesta. Statiinia käyttävillä potilailla ei myöskään ole tarpeeksi ubikinolia, sillä kolesterolia laskevat statiinit estävät ubikinolin muodostumista. Säännöllisesti ravintolisänä nautittu ubikinoli voi laskea verenpainetta ja parantaa sydämen pumppaustehoa. Statiineja käyttävät potilaat voivat myös lievittää ubikinolilla lihasvaivojaan, kuten vapinaa, kramppeja ja kipuja.

Ihon suoja

Koentsyymi Q10 on jo tuttu anti-aging-voiteista. Soluvitamiini täydentää ihon energiavarastoja ja suojaa solukalvoja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vahingoilta. Ubikinoli tunkeutuu erittäin hyvin syviin ihokerroksiin ja voi siten auttaa estämään UV-säteilyn aiheuttamia ihovaurioita.