Viimeisimmät artikkelit

Search here:

Artikkelit

Etusivu > Suorituskyky ja palautuminen  > Tukee kestävyyttä ja palautumista

Ubikinoliravintolisällä on monia positiivisia vaikutuksia. Tämän on osoittanut tieteellinen tutkimus, jonka mukaan ubikinoliravintolisän päivittäinen käyttö vähentää selvästi treenauksesta aiheutuneita mikrovaurioita ja nopeuttaa niiden paranemista. Toisen tutkimuksen mukaan ubikinolia käyttävät urheilijat olivat treenin jälkeen vähemmän väsyneitä kuin vastaavan plasebo-kontrolliryhmän urheilijat.
Tutkimuksessa voitiin jopa todeta, että jo yhden ubikinoliannoksen jälkeen oli nähtävissä suorituskyvyn parantuminen. Ja mikä parasta: ubikinolin antioksidanttinen kyky ei pelkästään suojaa soluja haitallisilta reaktiivisilta happiyhdisteiltä ja vangitse vapaaradikaaleja, vaan se myös kaunistaa ihoa.

Ubikinoli: Ravintolisä antaa voimaa

Urheilijoille suositellaan ennen kaikkea ubikinolia, joka on koentsyymi Q10:n heti hyödynnettävissä oleva muoto. Vasta vuodesta 2006 alkaen ubikinolia on voitu tuottaa ravintolisänä. Vuosia kestäneen tutkimuksen jälkeen luonnollista ubikinolia kehitetään hiivan käymisen avulla. Patentoidun menetelmän avulla ubikinolista voidaan tehdä esimerkiksi geelikapseleita. Kehomme pystyy hyödyntämään ravintolisänä nautitun ubikinolin paremmin kuin koentsyymi Q10:n, sillä sitä ei tarvitse ensin muuttaa toiseen muotoon. Ubikinolin pitää ensin aktivoitua, jotta se voi tehota nopeammin, ja se on myös erinomainen antioksidantti, joka suojelee elimistömme soluja.

Taattu laatu, ei doping-ainetta

Uusimmat tutkimukset ovat osoittaneet, että ensimmäiset vaikutukset saadaan jo kymmenessä päivässä, kun ubikinolia nautitaan päivittäin 50–100 mg:n annoksina. Ubikinoli on luontainen aine, eikä sillä ole sivuvaikutuksia. Ubikinoli ei myöskään ole doping-aine. Tämän on vahvistanut Kölnissä sijaitseva Saksan urheiluammattikorkeakoulu. Hivenaine on myös Kölnin listalla, johon on koottu kaikki huippu-urheilijoille sallitut ravintolisäaineet. Lukuisten ammattiurheilijoiden ja jopa maajoukkueiden tiedetään käyttävän ubikinolia säännöllisesti ravintolisänä.

Ubikinoliravintolisän edut:

  • luonnollinen ravintoaine ilman sivuvaikutuksia
  • parempi kestävyys ja suorituskyky
  • lihaksiston mikrovaurioiden väheneminen ja nopeampi palautuminen
  • solujen suoja
  • immuunipuolustuksen tukeminen
  • ei doping-aine